Wintertijd is soeptijd….ook bij Yac-Thai


Wintertijd is soeptijd….ook bij Yac-Thai

De winter is de tijd van het jaar voor soep en dan bent u bij Yac-Thai aan het juiste adres. Ons menu kent een pittige soep met garnalen of een milde soep met kokosnoot.

De soep vormt een belangrijk onderdeel in de Thaise maaltijden omdat het de gelegenheid biedt om de verschillende smaken beter te balanceren.
De Thaise keuken kent vele verschillende soepen en bij Yac-Thai hebben we er de twee beste uitgekozen om u te kunnen serveren.

Onze Tom Yam Goong soep is een soep die limoengras en hete pepers als basis heeft. Het is een populaire soep die ook in veel van de omringende landen van Thailand wordt gegeten. De soep heeft een hete, wrange smaak en bevat ook limoen blaadjes, laos, limoensap, vissaus en gemalen chili pepers. In Thailand wordt vaak garnalen, kip of vlees aan de soep toegevoegd. Wij houden het bij een Belgische specialiteit: garnalen.

Onze andere soep is Thom Kha Kai. Het is een kippensoep met kokosnoot, gember en limoengras. Eind 19e eeuw werd deze soep als een maaltijd in Thailand geïntroduceerd maar door de jaren heen is het een echte soep geworden. Wanneer u al eens ooit in Thailand bent geweest dan zult u gemerkt hebben dat de ingrediënten voor deze soep per regio kunnen verschillen.

Laat het winters weer u niet afschrikken en grijp de Thaise soepen van Yac-Thai aan om heerlijk op te warmen en uw maaltijd te balanceren.