Kai Phad King; waarom deze kip met gember zo gezond is…


Kai Phad King; waarom deze kip met gember zo gezond is…

Eigenlijk zijn al onze gerechten “persoonlijke” favorieten. En hoewel onze (vaste) gasten al heel veel van onze kaart hebben uitgeprobeerd. Iedere gast heeft toch net dat ene gerecht waar je hem of haar ‘s-nachts voor wakker mag maken (en als het aan onze gasten zou liggen hadden we het dus iedere nacht erg druk 😉 )

Een groot aantal van onze gasten is dan ook verzot op onze Kai Phad King, oftewel gewokte kip met gember en exotische groenten.

Gember is wereldwijd een van de meest geconsumeerde specerijen en ook in de Thaise keuken wordt gember in een aantal gerechten gebruikt. Voor liefhebbers heeft gember een heel aangename smaak, maar je moet zeker wel van de smaak houden.

Buiten dat gember als specerij in heerlijke gerechten wordt verwerkt, wordt gember ook gebruikt als kruidengeneesmiddel;

  • Het heeft verwarmend effect en het zou daarmee de bloedcirculatie stimuleren
  • Gember wordt toegepast bij reisziekte en misselijkheid
  • Het wordt gebruikt als tinctuur om maagklachten te behandelen
  • Gember verbetert de koolhydraat- en vetstofwisseling, waardoor het een positief effect heeft op diabetes Mellitus
  • Ook helpt het om het geheugen te verbeteren

Kortom ook voor heerlijke maaltijd die ook nog eens positief is voor de gezondheid, kom je gezellig en lekker eten bij Yac Thai. Je vindt ons Thais restaurant in de bruisende slachthuisbuurt van Antwerpen.