Het jaar van start met een Thaise (afhaal) maaltijd


Het jaar van start met een Thaise (afhaal) maaltijd

Met drie opgroeiende kinderen is uitslapen er niet bij. Niet op zaterdag, niet op zondag en zeker niet op 1 januari. De kinderen zaten de hele dag vol energie. Om ze bezig te houden mochten zij beslissen wat we vandaag zouden eten. Dat werd een Thaise maaltijd van Yac-Thai.

Koken is er op zondag bij ons nooit bij omdat de dag, doorgaans, goed gevuld is met allerlei verplichtingen. Dat aantal verplichtingen was vandaag wat minder maar de animo om te koken aan het einde van de dag, ontbrak volledig.

Om de kinderen bezig te houden hadden we ze eerder op de dag menu’s gegeven van verschillende afhaalrestaurants. Uit eten gaan in Antwerpen was ditmaal een optie. De opdracht was om te bepalen welke het lekkerste menu had dat ook nog eens gezond was. Dat hield ze lange tijd bezig, hoewel de discussies soms verhit waren.

Gelukkig kwamen ze tot een gezamenlijk besluit; de maaltijden op het menu van Yac-Thai sprongen er, wat hen betreft, uit. Dus toog ik aan het einde van de dag naar Antwerpen. De bestelling was telefonisch al doorgegeven. Zo kon ik bij aankomst alles meteen meenemen.

Ik moet erkennen dat de keuze van de kinderen goed is gevallen. Thais eten is lekker, voedzaam, betaalbaar en, op luie dagen zoals vandaag, bijzonder handig!

Maarten Alberts (klant)