Vastentijd met Yam Apple


Vastentijd met Yam Apple

Carnaval zit er op dus breekt voor de meeste mensen nu de vastenperiode aan. De komende 40 wordt men geacht te vasten en zich te onthouden van overdaad of vlees. Dat hoeft echter niet te betekenen dat u niet buiten de deur mag eten. Integendeel. En wie kiest voor onze Yam Apple salade onderwerpt zich helemaal aan de traditie.

Carnaval is bovenal het moment waarop rooms-katholieken nog even zichzelf mogen laten gaan voordat ze zichzelf gedurende 40 dagen op dieet zetten. Op die manier respecteren ze de 40 dagen die Jezus, volgens het Nieuwe Testament, in de woestijn vastte. Waarschijnlijk zijn het de Italianen geweest die daar later de boodschap van ’40 dagen zonder vlees’ aan hebben toegevoegd.

Yac Thai respecteert alle geloven en culturen. Daarom promoten we in deze tijd bovenal onze heerlijke gerechten waar vlees géén onderdeel is van het gerecht. Onze Yam Apple salade is daar een goed voorbeeld van.

Deze heerlijke salade met appel is afgewerkt met een Thaise vinaigrette saus, wat noten, limoen, koriander en Tilapia. Wij serveren deze salade als bijgerecht maar, indien gewenst kunt u het ook eten als maaltijdsalade.

Overweeg eens onze Yam Apple salade of vraag onze bediening naar andere vlees-vrije gerechten of varianten.