De Thaise keuken een wereldreis van smaken en sensaties


De Thaise keuken een wereldreis van smaken en sensaties

Eten speelt een belangrijke rol in de Thaise cultuur. Tijdens een avondje uit naar een Thais restaurant zult u daarom een reis van culinaire smaken en sensaties ervaren.

De Thaise keuken is zeer divers en maakt gebruik van een grote verscheidenheid aan ingrediënten, kruiden en specerijen. Die worden gebruikt om de vijf fundamentele smaaksensaties met elkaar te verenigen in een maaltijd, of binnen één gerecht. U moet dus niet vreemd opkijken wanneer u zowel een pittige, zure, zoete, zoute of bittere smaaksensatie ervaart wanneer u naar een Thais restaurant gaat.

De Thaise keuken staat er ook om bekend om grote hoeveelheden verse kruiden aan die sensaties toe te voegen. Daarmee onderscheidt de Thaise keuken zich van andere keukens.

In Thailand eet men doorgaans meerdere kleine porties per dag.  Een typische Thaise maaltijd zal dus uit meerdere kleine porties bestaan van verschillende gerechten. De rijst zal echter niet ontbreken; dat is het uitgangspunt voor elke Thaise maaltijd.

De Thaise keuken maakt gebruik van verschillende soorten rijst. De zoetgeurige Jasmijnrijst is de duurste rijstsoort maar is tevens de meest populaire rijstsoort in de Thaise keuken. De gebakken soort Khao Pad en plakkerige Khao Niaw rijst zijn eveneens zeer populair.

Een avondje uit eten gaan in een Thais restaurant is alsof u op wereldreis bent in één land. Boek eens bij Yac Thai zodat u het zelf kunt ervaren!