Thaise eetgewoontes


Thaise eetgewoontes

Thailand is in vele opzichten anders dan België. De Thai gedragen zich anders en eten anders. Bij Yac-Thai is iedereen welkom. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich op z’n gemak voelt maar wilt u nog iets extra’s opsteken dan zijn hier wat typische Thaise gewoontes.

De Thaise groet

Thai begroeten elkaar met een ‘wai’. Daarbij drukken ze hun handpalmen tegen elkaar en bewegen die richting de kin. Hun hoofd buigen ze lichtjes voorover. Thai doen dit zowel bij de begroeting als bij het afscheid. Ook wordt het veel gebruikt als vorm van bedankje.

De typisch Thaise lach

De Thai staan bekend om hun vriendelijkheid. Ze tonen dat door altijd te glimlachen. Lachen is voor de Thai een vorm van ontspanning.

Eten met de lepel

De Thai gebruiken altijd de lepel om te eten. De vork is alleen bedoeld om het gerecht op de lepel te schuiven. Alleen noedels of loempia’s willen de Thai nog wel eens met een stokje eten.

Rechtshandig

Net als in veel landen in het Midden-Oosten en Azië beschouwt de Thai de linkerhand als ‘onrein’. De enige plek waar je die gebruikt is op het toilet. Wanneer u iets overhandigd aan een Thai, gebruik dan altijd uw rechterhand.

Schoenen uit

Het uittrekken van schoenen bij binnenkomst is bij veel Thaise bedrijven, winkels of restaurants een goede gewoonte.

Voel u op uw gemak bij Yac-Thai en dompel uwzelf heerlijk onder in een Thaise ervaring.