Thais eten is ontzettend voedzaam en gezond


Thais eten is ontzettend voedzaam en gezond

Thais eten is ontzettend voedzaam en gezond. Door uit eten gaan bij een Thais restaurant gaat u dus niet alleen een avondje uit; u zult tevens een voedzame en gezonde maaltijd nuttigen.

Thaise maaltijden zijn om meerdere redenen erg voedzaam en gezond. De belangrijkste reden is omdat Thaise koks hun eten vaak roerbakken in plaats van koken. De ingrediënten worden daardoor in een korte tijd verhit waardoor de meeste voedingsstoffen in het eten behouden blijven.

Daarnaast maken Thaise koks veelvuldig gebruik van voedzame producten. Zo zijn Chili’s rijk aan vitamine A, vitamine C en vitamine K. Dankzij deze vitamines wordt rimpelvorming voorkomen, het immuunsysteem ondersteunt en hartproblemen of osteoporose tegengegaan.
Een ander ingrediënt dat rijk is aan vitamine C is Papaja. Deze wordt vaak door groene salades gemengd.
Limoengras is een ander product dat veelvuldig wordt gebruikt in Thaise gerechten. Limoengras is rijk aan kalium, een belangrijk micronutriënt die een belangrijke rol speelt in de pompfunctie van het hart.

Behalve deze typische Oosterse ingrediënten passen Thaise koks ook vaak gember (ontgift het lichaam) en knoflook toe (helpt infecties te bestrijden en een gezond hart en vatenstelsel te ondersteunen).

Uit eten gaan bij een Thais restaurant is niet alleen gezellig; het is ook nog eens gezond. Bij Yac-Thai willen wij dat u graag bewijzen!