Snel en gemakkelijk een Thaise maaltijd


Snel en gemakkelijk een Thaise maaltijd

Bijna alle Thaise gerechten kunnen snel worden bereid. Dat is gemakkelijk wanneer u onverwacht bezoek krijgt, plotseling krap in de tijd zit of te laat realiseert dat u de boodschappen bent vergeten. Het is ook ideaal wanneer u lekker een avondje uit wilt maar niet lang op de verschillende gangen hoeft te wachten.

De Thaise keuken is er bovenal een van ‘gemak’. Eten is een belangrijk onderdeel van de Thaise cultuur en de Thai eten meerdere keren per dag. Dat doen ze soms thuis, maar vaak onderweg of buiten de deur. Ook doen ze dat meestal in het gezelschap van familie en vrienden.

Eten is voor hen een gezelschapsaangelegenheid maar het moet vooral niet gecompliceerd zijn. Daarom bestellen ze vaak meerdere kleine gerechten die ze samen delen. De gerechten worden opgediend zodra ze bereid zijn. Het principe van voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht is bij de Thai niet echt bekend.

De chefs zijn daarom de hele dag in de weer om gerechten te bereiden. Wanneer ze niet bezig zijn met het afwerken van het ene gerecht, dan treffen ze wel de voorbereidende werkzaamheden voor het andere gerecht. Thai die wat te eten bestellen worden al binnen enkele minuten geserveerd.

Ook bij Yac-Thai kunt u snel uw maaltijd ophalen of ontvangen. Heeft u de tijd en doet u het liever wat rustiger aan? Dat is geen probleem. Laat het ons weten en wij passen ons daar op aan.