Red Bull is een typisch Thais product


Red Bull is een typisch Thais product

Afgelopen week hadden we de vertegenwoordiger van Red Bull over de vloer. U moet weten dat Red Bull een typisch Thais product is. Hij was benieuwd of hij Red Bull aan ons assortiment aan drankjes kon toevoegen.

Veel mensen kennen Red Bull maar er zijn maar weinig mensen die weten dat het van oorsprong uit Thailand komt. Het was de Thaise ondernemer Chaleo Yoovidhya die in 1987 met de formule kwam en het onder het merk Krating Daeng verkocht. De Oostenrijkse ondernemer Dietrich Mateschitz kocht de formule en paste het aan aan de wensen van de Westerse wereld. Tegenwoordig worden elk jaar wereldwijd miljarden blikjes Red Bull verkocht.

Door die wereldwijde populariteit van Red Bull lijkt het er op dat veel mensen niet weten waar het oorspronkelijk vandaan komt. Maar Red Bull is een typisch Thais product en de Thai zijn Chaleo Yoovidhya nooit vergeten.

Of en hoe we Red Bull bij Yac-Thai gaan promoten moeten we nog even bekijken. Het merk heeft er baat bij om zich in de picture te zetten en wil dat graag bij Yac-Thai doen. Dat werkt alleen wanneer ook wij daar baat bij hebben. Het is nu aan de vertegenwoordiger om te laten zien op welke wijze hij denkt dat hij Yac-Thai vleugels kan geven.