Ook in Thailand weten ze wat bierbrouwen is


Ook in Thailand weten ze wat bierbrouwen is

Voor heerlijke drankjes moet je echt de Thaise recepten proberen. Wist u dat Red Bull van oorsprong een Thaise drank is? Bij Yac-Thai bieden we vele andere heerlijke drunken.

Drinken is belangrijk in de Thaise cultuur, al is het alleen al om de pittige smaken wat te dempen. De Thai drinkt veel water maar ook het drinken van bier is in Thailand heel gewoon.

Omdat de import van alcohol duur is in Thailand, kent het land vele zelf-gebrouwen biersoorten. Bij alle Thaise bieren hebben een hoger alcohol percentage dan de bieren uit West-Europa. Ze lengen dat bier aan met ijs want het is in Thailand heel gewoon om ijsblokjes in het bier te doen.
Eén van de bekendste biersoorten is Singha bier. Het heeft een alcoholpercentage van 5%. Het is een bier van hoge kwaliteit en het smaakt een beetje bitter. Singha bier smaakt vooral goed bij pittige maaltijden.

Een andere bekende biersoort is San Miguel Light. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is dit een echt Thais biermerk. Het bier bevat minder calorieën maar bevat wel 5% alcohol.

Chang is het meest verkochte bier in Thailand. Het heeft een alcoholpercentage van 6,4% maar het is relatief goedkoop. ‘Chang’ is het Thaise woord voor olifant.
Bestel eens een lekker Chang, San Miguel of Singha bij uw maaltijd en maak uw bezoek aan Thais restaurant Yac-Thai complete.