Ook de Thai vieren Valentijnsdag


Ook de Thai vieren Valentijnsdag

Valentijnsdag wordt vaak geassocieerd met het Westen maar ook de Thai vieren Valentijnsdag. Dat doen ze op dezelfde manier als waarop we het hier in België vieren. Er is echter één verschil: de Thai doen dat met lekker eten.

Ook in Thailand zijn rozen in de dagen voor Valentijnsdag niet aan te slepen maar er is een subliem veschil: de kleur van de rozen ligt erg gevoelig. Rode rozen zijn het ultieme symbool van de liefde maar wat doe je wanneer die zijn uitverkocht? Koop geen gele rozen en geef al helemaal géén witte rozen aan een geliefde die jonger is dan jij. De kleur wit is in Thailand voorbehouden aan iemand die ouder is dan jijzelf: door het geven van witte rozen communiceer je dat je jongere geliefde, volgens jouw, dus veel ouder is. Op gele rozen heerst ook een taboe: die kleur is alleen voorbehouden aan het koninklijk huis. Het zal dus lastig zijn om rozen in een dergelijke kleur te kunnen vinden.

Wanneer Thai elkaar de liefde willen tonen dan gaan ze lekker uit eten.

Eten is in Thailand sowieso een sociale aangelegenheid maar op dit soort dagen maken ze er iets speciaals van. Dan nemen ze meer de tijd en ontspannen ze zich langer onder het genot van een maaltijd.

Probeer het eens en breng een bezoek aan Yac-Thai. Ook bij ons wordt u met een Thaise glimlach ontvangen.