Nua Phad Krapraw: een echte carnavalskraker


Nua Phad Krapraw: een echte carnavalskraker

Onze carnavalskraker voor 2017 is Nua Phad Krapraw. Deze maaltijd bestaat uit gewokt rundsvlees met verse chilipeper, basilicum en groenten. Het geeft een goede bodem voor een goed feest, of is een relatief makkelijk verteerbare maaltijd voor feestgangers die er al een hele dag op hebben zitten.

De Thai roerbakken veel van hun maaltijden, zo ook de Nua Phad Krapraw. Het is een gerecht dat zich leent voor verschillende vleessoorten, maar voor carnaval 2017 is oog gevallen op rundvlees.

Behalve het rundvlees voegen onze koks ook chilipepers, basilicum en groenten aan het gerecht toe. Natuurlijk is dat allemaal vers. Daarnaast voegen ze vis-olie, soya saus en fijngehakte boontjes toe. Dat alles wordt in een pan met hete olie gedaan waarna ze daar nog extra kruiden aan het gerecht toevoegen.

Nua Phad Krapraw is een van mijn favoriete gerechten omdat het heerlijk geurt. Er hoeft maar één klant dit gerecht te bestellen en ik sluit mijn ogen en laat de aroma’s tot mij komen.

Veel tijd om daar van te genieten zal ik komend weekend niet hebben. Het drukke programma van veel van onze gasten maakt dat ze verlangen dat wij ze snel maar volledig bedienen. Zij die niet weten wat ze moeten bestellen raden wij aan om Nua Phad Krapraw te bestellen.