Kip met cashewnoten


Kip met cashewnoten

Kai Phad Med Mamuang is een Thais gerecht dat bestaat uit geroerbakte kip, cashewnoten en een vleugje Yac-Thai.

De chefs van Yac-Thai experimenteren veelvuldig met typische Thaise gerechten. Zij voegen hun eigen smaken toe of breiden het gerecht uit met extra ingrediënten. Kai Phad Med Mamuang is daar een goed voorbeeld van.

De basis van dit gerecht is kipfilet, pandangrijst, olie, kleine rode uien, cashewnoten, gedroogde rode peers, zout, suiker, ananas en oester saus.

De chefs van Yac-Thai snijden de kipfilet in dunne plakjes terwijl de partjes ui al roerbakken in de wok. Wanneer die klaar zijn, halen ze de ui er uit en laten ze de cashewnoten enige minuten bakken in dezelfde olie. Daarna is het de beurt aan de stukjes kipfilet. Die roerbakken ze zachtjes gaar maar ze voorkomen dat deze bruin wordt. De rode pepers worden aan de kipfilet toegevoegd, net als het zout en de suiker. Daarna is het de beurt aan de ananas en oestersaus.

Gedurende dit hele proces heeft de rijst al gekookt. Deze is dus op hetzelfde moment klaar.

Voordat alles op borden wordt geschept voegt onze chef nog een paar ingrediënten toe. Die zijn elders in de keuken voorbereid. Wat dat is kan ik hier niet verklappen, maar ik nodig u graag uit om het zelf te komen proeven.