Kai Phad Krapraw; onze aanrader van de week


Kai Phad Krapraw; onze aanrader van de week

Houdt u van pittige maaltijden en wilt u wat nieuws proberen? Probeer de Kai Phad Krapraw van Yac-Thai. Dit is een typisch Thaise maaltijd een klein vleugje Yac-Thai.

Kai Phad Krapraw is één van de populairste gerechten in Thailand. Aan de basis van dit gerecht staat kip die gebakken wordt met speciale Thaise basilicum. By Yac-Thai voegen we daar, ondermeer, pepers aan toe.

Het is een gerecht dat relatief snel kan worden bereid waardoor het uitstekend geschikt is voor de eter met haast. Ondanks die snelheid vergt het veel kennis en kunde van de chef om alle ingrediënten op het juiste moment gereed te hebben. Zo blijft alles vers en warm.

De speciale Thaise basilicum kenmerkt zich door het aroma van kamfer, kruidnagel en menthol. Deze basilicum variant kun je nauwelijks in de winkels in west-Europa vinden. Kai Phad Krapraw mag in Thailand dan misschien een standaard maaltijd zijn, in Europa is het een exclusief gerecht.

Het gerecht wordt afgewerkt met een typisch Thaise donkere soja-saus die dik en siroopachtig is. De saus kenmerkt zich door de karamelsmaak waardoor het niet met Japanse of Koreaanse soja-sauzen kan worden vergeleken. Bovenop het gerecht wordt, vervolgens, een ei geplaatst dat op een speciale manier is gebakken. Daardoor zijn de randen van het ei knapperig.

De chefs van Yac-Thai werken de Kai Phad Krapraw op hun eigen manier af. Wat dat is dat kan ik u niet vertellen, maar ik nodig u van harte uit om het eens zelf te komen ervaren.