Eet wanneer het schikt


Eet wanneer het schikt

Wie al wel eens bij een Thais restaurant heeft gegeten zal ervaren hebben dat voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten in willekeurige volgorde op tafel verschijnen. Thaise koks dienen namelijk op wanneer ze klaar zijn met het maken van een gerecht.

Voor de Thai is eten een veel minder formele aangelegenheid dan voor de gemiddelde West-Europeaan. Mensen in Thailand kennen ook géén vast patroon van ontbijt, lunch en diner; ze eten wanneer ze trek hebben. Dat doen ze vaak in een groot gezelschap. Eten is voor hen een sociale aangelegenheid. Wanneer ze bestellen dat bestellen ze wat ze lekker vinden en kijken daarbij minder naar wat nu een voor- hoofd- of nagerecht is. De Thai zal z’n gerecht ook nuttigen wanneer het deze schikt. Het is dus mogelijk dat de enige tafelgenoot nog bezig is aan het voorgerecht terwijl de andere het dessert al heeft verorberd.

Voor de West-Europeaan oogt dat vreemd maar de vraag rijst; besteld u gerechten die u zelf lekker vindt of gerechten waarvan de omgeving verwacht dat u ze lekker vindt?
Om eventuele problemen te voorkomen kunt u bij uw bestelling het beste aangeven dat u wenst dat alles gelijktijdig wordt opgediend. Dan kunt u gezamenlijk uw maaltijd nuttigen.

Uit eten gaan bij een Thais restaurant is een ongedwongen maar heerlijke ervaring. De kwaliteit van de maaltijd staat daarbij voorop.