Andere eetgewoontes


Andere eetgewoontes

Wanneer hier de winter aanbreekt, passen veel mensen hun eetgewoontes aan. Desondanks is het eetpatroon voor heel het land veelal hetzelfde. In Thailand zijn die verschillen veel groter.

In België en Nederland is het maaltijdenpatroon redelijk voorspelbaar. Men heeft een boterham of granen voor ontbijt, een boterham voor de lunch en een warme maaltijd als avondeten. Die warme maaltijd bestaat meestal aan aardappelen, groentes en vlees. Het nagerecht is meestal vla of fruit.

In Thailand is dat allemaal minder voorspelbaar. Om te beginnen hangt het sterk af van waar je bent: de mensen in de steden eten anders dan de mensen op het platteland. In dropen staat er doorgaans kleefrijst op het menu . in de steden is dat vaak witte rijst en noodle soep. De Thai eten dat bijna elke dag maar het moment waarop ze dat eten kan variëren. De ene keer is het rijst als ontbijt, de andere keer is dat juist een noodle soep.

Thai kopen ook vaak eten bij één van de vele stalletjes langs de weg. Zeker tijdens de lunchtijd kunnen deze stalletjes zich op een grote aanloop verheugen.

Probeer het eens zelf door een lunch bij Yac-Thai te bestellen. U kunt het komen ophalen of er van genieten in ons restaurant.