5 Redenen waarom Thais eten gezond is


5 Redenen waarom Thais eten gezond is

Het gezegde gaat dat ‘wat de boer niet kent, dat eet hij niet’. Toch moet opgemerkt worden dat Thais eten gezond is waardoor het zeker de moeite waard is. Hier zijn 5 redenen waarom Thais eten gezond is.

  1. De Thaise keuken roerbakt de maaltijd, in plaats van te koken. Door te roerbakken worden de ingrediënten maar kort verhit, en voegt men geen vocht toe.
  2. Bij het roerbakken worden de ingrediënten versneld gegaard waardoor er géén vitamines worden verloren.
  3. Groentes in Thaise maaltijden worden nauwelijks bewerkt of versneden. Bij het snijden van groentes gaat Vitamine C verloren. Daarom minimaliseren de Thai het snijden van hun groentes.
  4. Vlees dat wordt gebakken in een wok, zal weinig in aanraking komen met vet. Het vlees is dus gaar maar is niet vettig. Vaak is één eetlepel (wok)olie al voldoende om het vlees te laten bakken.
  5. Thaise maaltijden maken nauwelijks gebruik van sauzen. Uiteindelijk zijn dat de echte dikmakers.

Deze 5 redenen waarom Thais eten gezond is, is van toepassing op alle Thaise gerechten. Of u nu dus kiest voor een maaltijd met vis, vlees op kip, u weet nu precies waarom Thais eten gezond is. Probeer het eens uit en boek een tafel bij Yac-Thai en ervaar de 5 redenen waarom Thais eten gezond is.