Voorgerechten
-
Por Pia Phak (4 stuks)
€ 10,00Mini Loempia’s met groentjes
(Allergiewijzer 1 – 2 -3)
-
Por Pia Prik Kai (4 stuks) 🌶
€ 10,00Mini Loempia’s met groentjes en Pittig gekruide Kip
(Allergiewijzer 1 – 2 – 3 – 4)
-
Satay (3 stuks)
€ 12,00Gemarineerde Kippensatés met heerlijke Huisgemaakte Pindasaus
(Allergiewijzer 2 – 4 – 5 – 7 – 8)
-
Kradook Moo Thod (5 stuks)
€ 13,00Varkensribbetjes gemarineerd op Thaise wijze
(Allergiewijzer 2 – 4 – 7)
-
Goong Tempura (5 stuks)
€ 13,00Tempura van Scampi’s
(Allergiewijzer 1 -2 – 3)
-
Goong Hom Phaa (3 stuks)
€ 14,00Krokante rolletjes gevuld met Scampi’s
(Allergiewijzer 1- 2 – 3 – 4)
-
Thod Man Plaa (5 stuks) 🌶
€ 12,00Licht Pikante Vispasteitjes
(Allergiewijzer 2 – 4)
-
Thai Chicken Crumble (4 stuks)
€ 13,00Heerlijk zachte Kip in een Krokante deeg
(Allergiewijzer 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 7 – 8)
-
Yac Thai Mix 🌶
€ 19,00Mix van alle voorgerechten
(Allergiewijzer 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 7 – 8)
Salades
-
Yam Taeng 🌶
€ 14,00Komkommersalade met Thaise vinaigrettesaus, Limoen, Koriander en Pindanoten
(Allergiewijzer 5)
-
Yam Apple 🌶
€ 15,00Appel Salade met Thaise Vinaigrettesaus, Limoen, Koriander en Pindanoten
(Allergiewijzer 4- 5)
-
Som Tam Thai 🌶🌶
€ 18,00Papaya Salade met Wortelen, Chili en Pindanoten
(Allergiewijzer 5)
-
Yam Woen Sen 🌶
€ 20,00Vermicelli Salade met Scampi’s en Kip gekruid met Koriander, Limoen en Chili
(Allergiewijzer 1 – 2)
Soep
-
Thom Yam Goong 🌶🌶
€ 15,50Pikante soep met Scampi’s, Citroengras, Limoenblad, Galanga en Chilipepers
(Allergiewijzer 2)
-
Thom Kha Kai
€ 13,50Kippensoep met Kokosmelk, Limoenblad, Galanga en Citroengras
Noedels en rijst
-
Phad Thai
€ 24,00Ingrediënten naar keuze : Kip – Rund – Eend – Varken – Scampi’s – Veggie – Mix
(Allergiewijzer 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 8 )Anders dan de naam van het gerecht doet vermoeden is Phad Thai van oorsprong geen Thais maar een Vietnamees gerecht. De Phad Thai zoals die nu in Thailand gemaakt wordt is de Thaise interpretatie van Pho Sao, een Vietnamees gerecht met drooggebakken Rijstnoedels dat in de dagen van het Koninkrijk Ayutthaya (1351 – 1767) werd geïntroduceerd door Vietnamese handelaars.
In Thailand wordt het gerecht ook wel Kway Teow genoemd. Kway Teow is Chinees voor Rijstnoedels. De Chinese eiernoedels werden daarom vervangen door Rijstnoedels.
De Rijstnoedels worden eerst in water geweekt en dan in de wok roergebakken met eieren en knoflook. Verder worden daar dan verschillende groenten aan toegevoegd.
Het geheim voor een goede Phad Thai is niet enkel de bereiding maar zeker de Phad Thai saus.
Onze Phad Thai saus wordt artisanaal bereid volgens het recept van 1 van de beste Phad Thai restaurants in Bangkok.
-
Kao Phad
€ 22,00Ingrediënten naar keuze : Kip – Rund – Eend – Varken – Scampi’s – Veggie
(Allergiewijzer 2 – 3)Het typisch Thaise Streetfood gerecht gebakken rijst met ingrediënt naar keuze en verse groenten (uien – sjalotten – wortelen – bloemkool – broccoli).
Het is van groot belang dat dit gerecht in de wok bereid wordt. Door het roerbakken komt de rijst volledig los waardoor het volledig smakenpallet tot zijn recht komt.
Curry
Traditioneel worden alle Thaise curry’s gemaakt van dezelfde basis ingrediënten.
Het verschil zit ‘m voornamelijk in de kleur pepers die voor de pasta’s gebruikt worden. Voor rode currypasta wordt rode peper gebruikt, terwijl er bij groene currypasta de groene peper voorkeur heeft. De verschillende soorten pepers geven de currypasta’s ieder een nét iets andere ‘touch’.
In de Thaise curry’s worden altijd verse kruiden en verschillende specerijen (limoenblad – galanga – citroengras) gebruikt.
Tevens zorgt de toevoeging van verse groenten voor een pallet aan smaken (paprika’s – ajuin – courgetten – thaise aubergine – bamboe – wortelen).
Aangezien de curry’s met een curry pasta gemaakt worden kunnen we de pittigheid niet aanpassen. Hou er ook rekening mee dat door de toevoeging van verse chili’s soms de pikantheid iets kan verschillen.
-
Gele curry- Gaeng Kari
€ 26,00Ingrediënten naar keuze : Kip – Scampi’s- Veggie
(Allergiewijzer 5 – 7)Niet per se de Gele Peper, maar vooral de Kurkuma maakt deze Curry zo geel.
De pasta (Naam Prik Gaeng Kari) is vrij mild en heeft een Kerriesmaak. Hij wordt vooral veel gegeten in combinatie met Vis en Kip. Bij deze Curry worden ook nog Aardappeltjes, Cashewnoten en Courgetten toegevoegd.
-
Rode curry – Panaeng 🌶
€ 26,00Ingrediënten naar keuze : Kip – Rund – Eend – Varken – Scampi’s – Veggie
(Allergiewijzer 7)Traditioneel worden er (gedroogde) Rode Chilipepers of Chilipoeder aan deze Curry toegevoegd. Zo krijgt de Curry een nog diepere smaak. Een heerlijk veelzijdige Curry die gecombineerd kan worden met vlees naar keuze. Vegetarisch is ook een optie.
-
Groene curry – Gaeng Kiew Whaan 🌶🌶
€ 26,00Ingrediënten naar keuze : Kip – Rund – Varken – Scampi’s – Veggie
(Allergiewijzer 7)Groene curry wordt in Thailand Gaeng Kiew Whaan genoemd. Dit betekent Zoete Curry. Zoet is hij niet per se. Sterker nog: deze Curry is behoorlijk pittig. Dit komt door de verse Groene Chilipeper en de Groene Chilipasta. De Curry is naast pittig lekker ook fris, omdat er ook nog verse Koriander, Limoenblad, Galanga, Citroengras en Thaise Basilicum doorheen gaat. Deze Curry wordt vooral gegeten in combinatie met Kip, Scampi’s en Groenten (Thaise Aubergines – Paprika – Bamboe – Wortelen).
Thaise specialiteiten
-
Laab (Lauw Gerecht)
€ 24,00Ingrediënten naar keuze : Kip – Rund – Varken
Het Thaise woord ‘Laab’ betekent fijnhakken. Het vlees (filet) wordt op een houten plank fijngehakt (niet gemalen). Daarna wordt het vermengd met verse Thaise kruiden (Vissaus – Limoen – Chili – Verse Munt) en licht gebakken. Daarom spreken we ook van een lauw gerecht omdat het niet echt heet wordt geserveerd. Dit gerecht komt uit het noordoosten van Thailand. Van oorsprong is dit een Laotiaans gerecht – uit Laos dus.
-
Krapaw
€ 24,00Ingrediënten naar keuze : Kip – Rund – Varken – Veggie
(Allergiewijzer 2 – 4)Dit is een pittig Thais wokgerecht. Het woord ‘Krapaw’ vrij vertaald (Heilige Basilicum) staat voor de Typische Thaise Basilicum. Het is van groot belang dat dit gerecht met Thaise Basilicum bereid wordt om de juiste smaak te bekomen. De Thaise Basilicum heeft een blad met een iets getande rand en er zitten lichte haartjes op. De smaak komt pas goed tot zijn recht als het kruid kort gebakken wordt. De smaak is subtiel, beetje mosterdachtig met een hint naar kruidnagel en nootmuskaat. Verdere ingrediënten zijn soja- en oestersaus, look en Verse Chili.
In Thailand wordt dit gerecht voornamelijk gegeten met kip, rund of varkensvlees.
-
Krathiam Prik Thai Dam
€ 25,00Ingrediënten naar keuze : Kip – Varken – Scampi’s – Veggie
(Allergiewijzer 2 – 4)Gerecht met knoflook, paprika’s en zwarte peper gewokt in Oestersaus.
Heerlijk wokgerecht met lichte pittigheid door de zwarte peper. De combinatie met look en Oestersaus geeft een heerlijk aromapalet.
-
Med Mamuang
€ 25,00Ingrediënten naar keuze : Kip – Rund – Varken – Scampi’s – Veggie
(Allergiewijzer 2 – 4 – 5)Gerecht met Verse Ananas en Cashewnoten in een zoetzure licht pikante saus.
Dit gerecht komt oorspronkelijk niet uit Thailand. Dit typisch zoet zuur gerecht komt uit de Chinese keuken. De Thaise keuken heeft dit overgenomen en de pindanoten van het originele gerecht vervangen door geroosterde Cashewnoten. Wij bereiden dit gerecht met Verse Ananas.
-
King
€ 25,00Ingrediënten naar keuze : Kip – Rund – Varken – Scampi’s
(Allergiewijzer 2 – 4)Gerecht met Gember en diverse groenten (uien – champignons – pijpajuin).
Gember is wereldwijd 1 van de meest geconsumeerde specerijen en ook in de Thaise keuken wordt Gember veel gebruikt. Voor liefhebbers heeft gember een heel aangename, doch scherpe smaak.
Buiten dat Gember als specerij in heerlijke gerechten wordt verwerkt, wordt Gember ook gebruikt als kruidengeneesmiddel.
-
Naam Tok Nua (Lauw Gerecht)
€ 24,00Typische Thaise vleesgerecht. Dit is eigenlijk de gesneden versie van de Laab Nua waar het rundsvlees fijngehakt wordt. Daarna wordt het vermengd met verse Thaise kruiden (Vissaus – Limoen – Chili – Verse Munt) en licht gebakken.
-
Naam Man Hoy
€ 24,00Ingrediënten naar keuze : Rund – Varken – Veggie
(Allergiewijzer 2- 4)Gerecht in oestersaus met diverse groenten.
Oestersaus is een donkergekleurde saus met oesterextract, veelgebruikt in de Oosterse keuken. Het heeft een zoetige smaak en wordt vaak gebruikt in combinatie met varkens- of rundvlees en groenten.
-
Phad Prik Gaeng Deng Hoa Rapha
€ 26,00Ingrediënten naar keuze : Kip – Rund – Varken – Veggie
(Allergiewijzer 2 – 4)Dit gerecht is een variant van Rode Curry. De ingrediënten worden in de Rode Currysaus bereid doch de toevoeging van Tamarinde Saus, Verse Thaise Zoete Basilicum (Hoa Rapha) en Boontjes maakt dit gerecht uitzonderlijk van smaak.
-
Plaa Shuu Shi
€ 32,00Gebakken Tilapia Filet met Rode Curry, kokosmelk en citroengras
(Allergiewijzer 1- 4)
-
Phad Hoa Rapha Thalee
€ 32,00Heerlijk gemende visschotel met Scampi’s, Inktvis, Jumbo Mosselen en Venusschelpen met Thaise basilicum, Tamarinde en groenten
(Allergiewijzer 2- 4)
-
Phad Phak Ruam
€ 22,00Gewokte groenten met oestersaus is een gerecht dat volledig vegetarisch is. Dit gerecht kan als hoofdgerecht genomen worden of als bijgerecht om te sharen.
(Allergiewijzer 2 – 4)
-
Ped Thod Krob
€ 30,00Heerlijk Krokant Gebakken Eend filet bereid in een romige kokosmelk en chilipasta met ajuin en paprika. Wordt afgewerkt met Koriander en Pijpajuin.
(Allergiewijzer 7)
-
Ped Saamrood
€ 30,00Heerlijk Krokant Gebakken Eend filet overgoten met een licht pikante zoete zure saus en ajuin en paprika’s. Wordt afgewerkt met Koriander en Pijpajuin.
Supplementen
-
Gebakken Noedels
€ 5,00(Allergiewijzer 2 – 3 – 4 – 6)
-
Gebakken Rijst
€ 5,00(Allergiewijzer 2 – 3)
-
Sticky Rijst
€ 5,00
-
Al onze gerechten worden standaard geserveerd met witte rijst
Desserts
-
Le Colonel (citroensorbet met wodka)
€ 9.50(Allergiewijzer 1 – 12)
-
Thaise Pannenkoek met ijs
€ 10,00(Allergiewijzer 3 – 5 – 7)
-
Coupe Vanille ijs
€ 7,50(Allergiewijzer 1 – 3 – 7 – 12)
-
Kinderijsje
€ 6,50(Allergiewijzer 1 – 3 – 7 – 12)
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op deze website te verbeteren. Lees ons privacybeleid.