Phad Thai


Ingrediënten naar keuze : Kip – Rund – Eend – Varken – Scampi’s – Veggie – Mix 
(Allergiewijzer 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 8 )

Anders dan de naam van het gerecht doet vermoeden is Phad Thai van oorsprong geen Thais maar een Vietnamees gerecht.  De Phad Thai zoals die nu in Thailand gemaakt wordt is de Thaise interpretatie van Pho Sao, een Vietnamees gerecht met drooggebakken Rijstnoedels dat in de dagen van het Koninkrijk Ayutthaya (1351 – 1767) werd geïntroduceerd door Vietnamese handelaars.
In Thailand wordt het gerecht ook wel Kway Teow genoemd.  Kway Teow is Chinees voor Rijstnoedels.  De Chinese eiernoedels werden daarom vervangen door Rijstnoedels.
De Rijstnoedels worden eerst in water geweekt en dan in de wok roergebakken met eieren en knoflook.  Verder worden daar dan verschillende groenten aan toegevoegd.
Het geheim voor een goede Phad Thai is niet enkel de bereiding maar zeker de Phad Thai saus.
Onze Phad Thai saus wordt artisanaal bereid volgens het recept van 1 van de beste Phad Thai restaurants in Bangkok.